ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citi: 90% η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Citi: 90% η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Στη... βεβαιότητα τείνουν να φτάσουν οι πιθανότητες που δίνει η αμερικανική Citi σε μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η πιθανότητα για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη αγγίζει το 90% μέσα σε 12 με 18 μήνες, αναφέρει η έκθεση. Ωστόσο, η εκτίμηση της τράπεζας τοποθετεί μια ενδεχόμενη έξοδο στους επόμενους 6 με 9 μήνες.

Σε προηγούμενη έκθεση, το αντίστοιχο ποσοστό που έδιναν οι οικονομολόγοι της Citi ήταν 50 με 75%.

Η έκθεση, η οποία έχει ημερομηνία 25 Ιουλίου όμως διανεμήθηκε μέσω email σήμερα, αναφέρει εκτός των άλλων ότι η Ισπανία και η Ιταλία θα μπουν σε πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δηλαδή νέα μνημόνια, επιπλέον της οικονομικής βοήθειας που έχει συμφωνήσει η Μαδρίτη για τις ισπανικές τράπεζες.

«Παραμένουμε απαισιόδοξοι για την κρίση στην ευρωζώνη», τονίζουν οι οικονομολόγοι της αμερικανικής τράπεζας και προσθέτουν ότι η «αναμενόμενη» έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σε συνδυασμό με τις αδύναμες οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, θα πυροδοτήσει σημαντικές υποβαθμίσεις χωρών-μελών, κατά τουλάχιστον μία βαθμίδα από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.