ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη συνάντηση της Παρασκευής

Μέρκελ: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη συνάντηση της Παρασκευής

Απέρριψε το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας για Ελλάδα την Παρασκευή η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει της συνάντησής της με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζ. Κ Γιούνκερ, ο οποίος ανέφερε μάλιστα ότι δεν θα ληφθεί καμιά απόφαση που να αφορά σε βοήθεια προς την Ελλάδα πριν τον Οκτώβριο.

«Περιμένουμε πρώτα την έκθεση της τρόικας που αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο RTL σύμφωνα με το Bloomberg, η οποία μεταδόθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Ο Γιούνκερ επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.

«Μόλις έχουμε την έκθεση τότε θα είμαστε σε θέση να πάρουμε αποφάσεις», πρόσθεσε ο Γιούνκερ. «Πάντως δεν θα υπάρξουν αποφάσεις πριν τον Οκτώβριο», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο Κόνορ, αρνήθηκε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, να σχολιάσει την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνεχίσει την αξιολόγηση του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη:

Eurogroup: Μετά την έκθεση της τρόικας οι αποφάσεις για Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων