ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην «φάκα» του ΣΔΟΕ οι 54.000 φοροφυγάδες

Στην «φάκα» του ΣΔΟΕ οι 54.000 φοροφυγάδες

Έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα που υπερβαίνουν τα 20 δις ευρώ

Περίπου 54.000 ονόματα έχει στην διάθεσή του το ΣΔΟΕ οι οποίοι έχουν στείλει από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα που υπερβαίνουν τα 20 δις ευρώ.

Το παραπάνω επισημάνθηκε από στελέχη του ΣΔΟΕ σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Τετάρτης, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του cd που έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ, με το ονόματα όσως έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται ακόμη ότι «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εθίγησαν τα σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιρειών (Offshore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καταλήγει πως η διοίκηση του ΣΔΟΕ ενημέρωσε για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών της υπηρεσίας προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους.

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.