ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολλανδία: Eξάγουμε 10 διαφορετικά είδη προϊόντων

Ολλανδία: Eξάγουμε 10 διαφορετικά είδη προϊόντων

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Ολλανδία, το α' πεντάμηνο του 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011, ο όγκος του διμερούς εμπορίου μειώθηκε κατά 9,1%, οι εισαγωγές κατά 10,3%, οι εξαγωγές κατά 3,2% και το εμπορικό έλλειμμα με την Ολλανδία κατά 11,9%.

Το 2011, η Ελλάδα εξήγαγε στην Ολλανδία 541 κατηγορίες προϊόντων, με δέκα από αυτές να καλύπτουν το 51,1% των ελληνικών εξαγωγών.

Τα κυριότερα εξαγόμενα προϊόντα της Ελλάδας στην Ολλανδία είναι: φάρμακα, ψάρια, σταφύλια, πούρα, καπνά, ντομάτες, καρποί και βρώσιμα φρούτα, πλάκες από αργίλιο, μελάνια τυπογραφίας.

Το 2011, η Ελλάδα εισήγαγε από την Ολλανδία 959 κατηγορίες προϊόντων, με δεκαέξι από αυτές να καλύπτουν το 51,7% των ολλανδικών εξαγωγών στην Ελλάδα.

Τα κυριότερα εισαγόμενα προϊόντα από την Ολλανδία είναι: χοιρινό και βοδινό κρέας, ψάρια, γάλα και κρέμα γάλακτος, τυρί Gouda, μπίρα, φάρμακα, υπολογιστές και ανταλλακτικά τους, τηλεφωνικές συσκευές, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, λάδια από πετρέλαιο ή ασφαλτούχα ορυκτά, στυρόλιο, πολυμερή του αιθυλενίου, προϊόντα έλασης από σίδηρο και χαλυβοκράματα.