ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσκληση στους Κινέζους επενδυτές

ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσκληση στους Κινέζους επενδυτές

Ο Πρόεδρος τουΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος προανήγγειλε την εντατικοποίηση των εργασιών του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου από το βήμα του Ελληνοκινεζικού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχετε πολλά να ακούσετε από το Ταμείο μας", είπε χαρακτηριστικά. Ήδη ανακοινώθηκε η διαδικασία για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Αμέσως μετά θα δοθούν προς εκμετάλλευση 28 κτίρια του Δημοσίου με τη μέθοδο του sale & lease back.

Στον τομέα των υποδομών θα ανακοινωθούν η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Εταιρεία Ύδρευσης στην Θεσσαλονίκη, την εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, του Οργανισμού Ιπποδρομιών, των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του Αστέρα Βουλιαγμένης καθώς και της αξιοποίησης περιφερειακών αεροδρομίων και μαρινών.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έξι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση (μετά από 10 ολόκληρα χρόνια) του Ελληνικού, την πώληση του δικαιώματος έκδοσης Κρατικών Λαχείων, την πώληση της ΔΕΠΑ και σημαντικού ποσοστού του ΔΕΣΦΑ, την εκμετάλλευση του κτιρίου του Διεθνούς Κέντρου Τύπου με τον περιβάλλοντα χώρο και την τουριστική αναβάθμιση περιοχών στην Κασιώπη της Κέρκυρας και την Αφάντου Ρόδου.

Ο κ.Αθανασόπουλος, απηύθυνε πρόσκληση σε επενδυτές από την Κίνα να επενδύσουν στην χώρα μας. "Η Κίνα τα τελευταία 30 χρόνια προσφέρει ένα λαμπρό παράδειγμα θεαματικής οικονομικής μεταμόρφωσης. Η Ελλάδα απευθύνεται στην Κίνα αναζητώντας επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δέσμευση στις ιδέες τους, επενδυτές που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να προσφέρει σημαντικές υπεραποδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς", τόνισε.

Το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει φιλική επιχειρηματική προσέγγιση και μερικά πραγματικά εξαιρετικά, υπό κανονικές συνθήκες, περιουσιακά στοιχεία. Οι επενδυτές εξυπηρετούνται με ξεκάθαρες, στοχευμένες ιδέες αξιοποίησης, με διαφανείς διαδικασίες που αποκλείουν παιχνίδια συμφερόντων και με ταχύτατη εκτέλεση. Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι το πετυχημένο παράδειγμα της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας που ξεκίνησε η Cosco στον Πειραιά δεν θα είναι το μοναδικό, ανέφερε ο κ.Αθανασόπουλος.