Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup

Newsroom Newsroom

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup

Έκπληξη στον τραπεζικό χώρο αποτέλεσε η σημερινή παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Citigroup Inc Βίκραμ Πάντιτ, καθώς μόλις πριν από μία εβδομάδα ο όμιλος είχε ανακοινώσει μεγάλα κέρδη.

Στη θέση του Πάντιτ θα βρεθεί ο έως σήμερα διευθυντής επιχειρήσεων για τη Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη Μάικλ Κόρμπατ εισερχόμενος, ως μέλος, και στο ΔΣ του ομίλου. Παραιτούμενος ο Πάντιτ συμπαρέσυρε και τον στενό συνεργάτη του, Τζον Χέιβενς.

Σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) είχε απορρίψει τον Μάρτιο τα στοιχεία της Citigroup Inc, στο πλαίσιο ενός «ελέγχου αντοχής» και είχε εξαγγείλει την επανάληψη του ελέγχου.

Ο ισολογισμός της Citigroup επιβαρύνθηκε τελικά κατά 4,7 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο από το χαμηλό τίμημα που κατάφερε να αποσπάσει από την πώληση δια της χρηματιστηριακής οδού μετοχών της, με ανάδοχο την Morgan Stanley. Η πώλησε έγινε ενώ η απόδοση της μετοχής ήταν πτωτική στην Γουόλ Στριτ.

Η τάση αυτή σήμερα επιβεβαιώνεται, δεδομένου ότι η απόδοση της μετοχής είναι σήμερα τα 35,77 δολάρια, με κάμψη σχεδόν 2,5% ως προς την χθεσινή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved