ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσφυγή κατά απόφασης της ΡΑΕ για τη ΛΑΡΚΟ, θα καταθέσει η ΔΕΗ

Προσφυγή κατά απόφασης της ΡΑΕ για τη ΛΑΡΚΟ, θα καταθέσει η ΔΕΗ

Προσφυγή κατά της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), με την οποία καθορίζεται προσωρινή τιμή 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την ενέργεια που καταναλώνει η ΛΑΡΚΟ, πρόκειται να καταθέσει η ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι, με την απόφαση αυτή, υποχρεώνεται να πουλάει κάτω του κόστους της.

Και για τη συγκεκριμένη απόφαση, αναφέρει η ΔΕΗ, ισχύουν τα αναφερόμενα στο από 22 Μαΐου 2012 δελτίο Τύπου, με αφορμή ανάλογη απόφαση της ΡΑΕ για την τιμολόγηση της «Αλουμίνιον». Ότι δηλαδή, μεταξύ άλλων, η απόφαση υιοθετεί σχεδόν εξ ολοκλήρου τις απόψεις της άλλης πλευράς, παραβλέπει τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ και ανατρέπει το νομικό πλαίσιο της υποχρεωτικής ημερήσιας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει θεσπιστεί με προτάσεις της ίδιας της ΡΑΕ, θεωρώντας ότι, ειδικά στις συγκεκριμένες εταιρίες, δεν πρέπει να επιμερίζονται τα κόστη, που απορρέουν από τη λειτουργία της αγοράς.

«Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή ζημιώνει τη ΔΕΗ, υποχρεώνοντάς την να πουλάει κάτω του κόστους. Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ προτίθεται να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέσα κατά της εν λόγω απόφασης της ΡΑΕ, ενώπιον κάθε Αρχής, εθνικής ή ευρωπαϊκής», καταλήγει η ανακοίνωση της επιχείρησης. Πάντως, σήμερα ξεκίνησε το διαιτητικό δικαστήριο για την ανάλογη υπόθεση που υπάρχει στην Αλουμίνιον του ομίλου Μυτιληναίου. Το δικαστήριο έχει ορίσει προσωρινή τιμή τόσο για τη ΛΑΡΚΟ όσο και για το Αλουμίνιον και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα περιμένουν οι υποθέσεις να τελεσιδικήσουν εκεί.