ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση από Κομισιόν για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Ικανοποίηση από Κομισιόν για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Την ικανοποίησή της για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από το ελληνικό κοινοβούλιο εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας ότι η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την αποδέσμευση της δανειακής βοήθειας.

«Η ψηφοφορία του προϋπολογισμού του 2013 αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την έγκριση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, η οποία ικανοποιήθηκε», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, και πρόσθεσε πως μένει να εξεταστεί η τελική μορφή του προϋπολογισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν.

Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Παράλληλα, η τρόικα θα συμβάλει στη συζήτηση για άλλα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία αφορούν, κυρίως, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ανάγκες μελλοντικής χρηματοδότησης της χώρας, πρόσθεσε ο κ. Ο' Κόνορ.

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Η έκθεση της τρόικας είναι «θεμελιωδώς θετική»