ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕ- ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητείται επενδυτής για το «Μικρό Καβούρι»

ΕΤΕ- ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητείται επενδυτής για το «Μικρό Καβούρι»

Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η προσπάθεια αξιοποίησης έκτασης 300 στρεμμάτων στο «Μικρό Καβούρι».

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα (ETE) ανακοίνωσε ότι σε συμφωνία με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκήρυξε σήμερα ανοικτή διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση επενδυτή, στο πλαίσιο της σκοπούμενης από κοινού αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου ΕΤΕ και του ΤΑΙΠΕΔ στη χερσόνησο «Μικρό Καβούρι» της Βουλιαγμένης.

Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν ακίνητο κυριότητας της «ΑΣΤΗΡ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΕ» και όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, του οποίου δρομολογείται η αξιοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η διαδικασία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της ΕΤΕ και απηχεί την ευρύτερη στρατηγική προσέγγιση της ΕΤΕ σε σχέση με τη διάθεση μη κύριων συμμετοχών του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το οποίο αφορά στην τρέχουσα πρώτη φάση της διαδικασίας, θα είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της ΕΤΕ (www.nbg.gr). Εκτιμήσεις σχετικά με τον ρυθμό προόδου και τη συνολική διάρκεια της διαδικασίας θα καταστούν δυνατές σε μελλοντικό χρόνο.