ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΤΧΣ για τις κυπριακές τράπεζες

Σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΤΧΣ για τις κυπριακές τράπεζες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου να αξιολογήσει τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα.


Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την δυστοκία της Κυπριακής Βουλής να αποδεχθεί το σχέδιο φορολόγησης των καταθέσεων στην Κύπρο αλλά και την υιοθέτηση του σχεδίου βοήθειας το οποίο προβλέπει την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα για την απόκτηση του ενεργητικού και του παθητικού των εν Ελλάδι τριών κυπριακών τραπεζών «υπάρχει ευρύτερο ενδιαφέρον».

Το ενδιαφέρον αυτό αξιολογείται από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ, στην οποία μετέχουν εκτός της διευθύνουσας συμβούλου Αναστασίας Σακελλαρίου, οι κ.κ Μάριος Κολλιόπουλος (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος) και Αναστ. Γάγαλης.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η απορρόφηση τους θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί μέχρι αύριο το βράδυ. Ωστόσο μετά την μετάθεση χρονικά της ψηφοφορίας από την Κυπριακή Βουλή του Σχεδίου Απόφασης της Ε.Ε για αύριο το βράδυ, η κατάσταση περιπλέκεται.