Αισχροκέρδεια με την τιμή της βενζίνης

NEWSBOMB

Αισχροκέρδεια με την τιμή της βενζίνης

Σε εξωφρενικές τιμές που φτάνουν έως και τα 2 ευρώ πωλείται η βενζίνη σε πολλά πρατήρια της χώρας.

Πρατηριούχοι, διυλιστήρια και μεσάζοντες βρήκαν την ευκαιρία να αισχροκερδούν με την τιμή της αμόλυβδης, εκμεταλλευόμενοι την κρίση στη Συρία.

Φυσικά, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς καυσίμων μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δεν θα έχει καμία επίπτωση στην αγορά της Ελλάδας, ωστόσο οι επιτήδειοι δεν έχασαν την ευκαιρία.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε νησιά η τιμή έπιασε ακόμα και τα 2 ευρώ, με Κεφαλονιά, Σάμο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να αποδεικνύονται πρωταθλητές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η βενζίνη έχει ακριβύνει σχεδόν 3 λεπτά το λίτρο τις τελευταίες 15 μέρες, ύψος που χαρακτηρίζεται ως υπερβολικό με βάση τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, η απλή έχει σκαρφαλώσει στα 1.73 ευρώ από τα 1.703 που ήταν στις 15 Αυγούστου. Αντίστοιχη όμως, είναι και η διαμόρφωση των τιμών διυλιστηρίων, η οποία από 1.28 ευρώ το λίτρο έφτασε στις 29 Αυγούστου στα 1.31 ευρώ ανά λίτρο.

Τα ρεκόρ πάντως της αισχροκέρδειας έκαναν "limit up" στη νησιωτική Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη τιμή της αμόλυβδης να είναι στα 1.98 ευρώ στη Σάμο, όπου η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 1.842 ευρώ, ενώ κατά πόδας ακολούθησε η Κεφαλονιά με 1.94 ευρώ και 1.82 μέση τιμή αλλά και τα Δωδεκάνησα με 1.935 κορυφαία τιμή και 1.82 μέση τιμή αντίστοιχα.

Ίδια κατάσταση και στις Κυκλάδες (1.95 ευρώ - 1.818 ευρώ μέση τιμή), τα Χανιά (1.93 ευρώ - 1.805 ευρώ μέση τιμή) και το Λασίθι (1.93 ευρώ - 1.848 ευρώ μέση τιμή).

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, πως όταν δημιουργούνται κρίσεις η τιμή μπορεί να αυξάνεται αυτόματα, ενώ στις περιόδους ύφεσης της διεθνούς τιμής δεν ακολουθείται η ανάλογη πτώση των τιμών λιανικής.

Διαβάστε επίσης:

Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι πρατηριούχοι

Αλλάζει και πάλι το μέτρο της συλλογής αποδείξεων

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved