ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιo για το Ασφαλιστικό

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιo για το Ασφαλιστικό

Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με στόχο να κλείσουν και οι τελευταίες «τρύπες» που υπάρχουν στο σύστημα σε σχέση με την εισφοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν ύστερα από πολλή επεξεργασία συγκεκριμένη στόχευση, ούτως ώστε να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα των ταμείων και πραγματικά τη δύσκολη περίοδο, που περνάμε, να μην υπάρχει ανάγκη για μείωση των δαπανών, γενικότερα, που έχουν να κάνουν ασφαλώς με τις συντάξεις», σημειώνει ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου εκφράζει την πεποίθηση ότι «με την κατάθεσή του και τη συζήτησή του, θα φανεί ότι είναι ένα νομοσχέδιο θετικό από όλες τις πλευρές. Έχει μέσα διατάξεις που λύνουν προβλήματα, έχει διατάξεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία. Επί των συγκεκριμένων διατάξεων, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανείς που θα μπορέσει να επιχειρηματολογήσει σοβαρά περί του αντιθέτου».

Ερωτηθείς, πάντως, αν μπορεί να βεβαιώσει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ότι δεν θα έχουν μειώσεις, ο κ. Κεγκέρογλου είπε:

«Ξέρετε ότι πολλές φορές οι διαβεβαιώσεις ανησυχούν περισσότερο τους ενδιαφερόμενους. Εγώ, πραγματικά, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια και για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και για γενικότερες εξελίξεις εφόσον ευωδοθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πετύχει αυτά που έχει θέσει ως στόχους στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και ως διεκδίκηση στα πλαίσια της ΕΕ, αν ευωδοθούν αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο για το Ασφαλιστικό, αλλά για πολλά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, θα έχουμε καλές εξελίξεις.»