ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σμιτ προς Μέρκελ: Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να ελαφρυνθεί

Σμιτ προς Μέρκελ: Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να ελαφρυνθεί

Έκκληση στην Άνγκελα Μέρκελ να ελαφρύνει το χρέος της Ελλάδας απήθυνε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, κ. Χέλμουτ Σμίτ.

Σε συνέντευξή του στους «New York Times», ο κ. Σμιτ παρομοίασε μια τέτοια τέτοια κίνηση με την ελάφρυνση του γερμανικού χρέους τη δεκαετία του '50 και είπε πώς θα βοηθούσε χώρεες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία να ανακάμψουν.

Επίσης, για άλλη μια φορά, ο πρώην Καγκελάριος άσκησε σφοδρή κριτική στην κυρία Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι «δεν νιώθει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην καρδιά της».

Σύμφωνα με τον κ. Σμιτ, «με τη λογική κατανοεί τη σημασία της, ωστόσο υπάρχει έλλειψη συμπάθειας και αλληλεγγύης» και εξήγησε ότι με 240 δισ. ευρώ πλεόνασμα, η Γερμανία θα έπρεπε σίγουρα να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

«Η Μέρκελ μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία, όπου οι άνθρωποι επιζητούσαν την ελευθερία και όχι την Ευρώπη. Και αυτό σήμαινε συμπάθεια προς του Αμερικάνους, όπως συνέβη στην Πολωνία και στην Τσεχία. Τείνω να πιστεύω ότι η κυρία Μέρκελ συμπαθεί περισσότερη την Αμερική, παρά την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Χέλμουτ Σμίτ σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί πρέπει να αλλάξουν προσέγγιση, να απαντήσουν στις πιέσεις και να ξοδέψουν περισσότερα.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα πουν Σαμαράς – Μέρκελ στο Βερολίνο