ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Όχι» Βάιντμαν σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

«Όχι» Βάιντμαν σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Κατά ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο διοικητής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνχείσει τη δύσκολη πορεία των μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει.

«Ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν στην εφημερίδα «Bild» και πρόσθεσε ότι «η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της».

Όπως είπε, απ' έξω μπορεί να αγοράσει μόνο χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. τόνισε.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας προειδοποίησε ακόμη ότι η οικονομική κρίση θα αναζωπυρωθεί, εάν οι χώρες του ευρώ εγκαταλείψουν την μεταρρυθμιστική πορεία.

«Το ευρώ είναι στην φάση αποκατάστασης. Σε αυτή την φάση χρειάζεσαι αντοχή και ισχυρή θέληση, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής. Αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν ησυχάσει, αλλά αυτό μπορεί να είναι παραπλανητική ασφάλεια», επεσήμανε και κατέληξε: «Η κρίση μπορει να αναζωπυρωθεί. Ο καθένας πρέπει να έχει συναίσθηση της ευθύνης του για μια σταθερή βάση στη χώρα του και στο σύνολο της Ευρωζώνης».