Χαν: Ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα

Newsroom Newsroom

Χαν: Ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα

Την άποψη πως στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης, που ο ίδιος ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα γίνει αισθητή και στους πολίτες, εξέφρασε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γιοχάνες Χαν.

Ο Αυστριακός Επίτροπος σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, είπε ότι ευελπιστεί πως και εφέτος, όπως και πέρυσι, θα υπάρξει στην Ελλάδα μια καλή τουριστική περίοδος, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ανάπτυξης.

Παρατηρώντας πως μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν χαθεί στην Ευρώπη περίπου τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε ότι με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ έχουν δημιουργηθεί 600.000 θέσεις εργασίας και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Κάθε χώρα, όπως είπε, υποβάλει ένα σχέδιο στρατηγικής από το οποίο προκύπτει σε ποιούς τομείς πρέπει να διατεθούν οι πόροι, για παράδειγμα στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της παρασκευής τροφίμων, ενώ υπάρχουν περιφέρειες της όπου λειτουργούν καλά πανεπιστήμια και άρα εκεί υπάρχουν δυνατότητες.

xan evropi

Τόνισε επίσης πως στόχος είναι να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας, εκτιμώντας πως μέχρι τέλος του 2020 θα είναι ορατά τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων, ενώ παρέπεμψε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το ποσοστό εκβιομηχάνισης βρίσκεται στο 50% άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

Ο κ. Χαν εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μετά τη λήξη αυτής της θητείας του τον ερχόμενο Οκτώβριο, υπενθυμίζοντας πως με το έργο του ως Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης.

Πρόσθεσε τέλος, ότι σε περίπτωση παραμονής του στην Επιτροπή δεν θα είχε αντίρρηση να αναλάβει νέες αρμοδιότητες στον τομέα του ανταγωνισμού, κάτι, που όπως σημείωσε, θα αποφασίσει βέβαια ο νέος πρόεδρός της Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved