Σε ρεκόρ τριακονταετίας ο χρυσός

NEWSBOMB

Σε ρεκόρ τριακονταετίας ο χρυσός
Σε νέο επίπεδο – ρεκόρ έφτασε η τιμή του χρυσού σήμερα τα πρωί, με την ισοτιμία του δολαρίου έναντι των κυριότερων άλλων νομισμάτων, να...

Σε νέο επίπεδο – ρεκόρ έφτασε η τιμή του χρυσού σήμερα τα πρωί, με την ισοτιμία του δολαρίου έναντι των κυριότερων άλλων νομισμάτων, να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 και ο πληθωρισμός στην Κίνα συνέχισε να αυξάνεται. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η τιμή του χρυσού έφθασε τα 1.479,01 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στα 1.473,16 δολάρια ανά ουγγιά.


«Βλέπουμε την τιμή του χρυσού να φθάνει στα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερη άνοδος βραχυπρόθεσμα, μέσα στο τρέχον περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και αυξανόμενων τιμών πετρελαίου», δήλωσε στο Reuters στέλεχος επενδυτικής εταιρίας. Σε πραγματικούς όρους - αφού υπολογισθεί ο πληθωρισμός - η υψηλότερη τιμή του χρυσού σημειώθηκε το 1980, καθώς αντιστοιχεί σε σημερινή τρέχουσα τιμή σχεδόν 2.500 δολαρίων. Ανοδικά συνέχισε να κινείται και η τιμή του ασημιού, φθάνοντας στα 42,41 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από το 1980.


Η οικονομία της Κίνας και οι εξαγωγές της συνέχισαν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας να υπερβούν στο τέλος Μαρτίου για πρώτη φορά τα 3 τρις. δολάρια.


Παράλληλα, όμως, ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξήθηκε το Μάρτιο σε ετήσια βάση στο 5,4% από 4,9% τον προηγούμενο μήνα, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αύξησε τέσσερις φορές τα επιτόκια.

Πηγή: newscode.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved