ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπέρνουν φόβο οι ξένοι που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση

Σπέρνουν φόβο οι ξένοι που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση

Επιστροφή στον εφιάλτη της δραχμής, ως λύση για τα "οικονομικά αδιέξοδα" της χώρας, αλλά κι εάν δεν είμαστε... καλοί ψηφοφόροι προβλέπει το οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Μετά τον Μοσκοβισί, τον Φίσερ και τα "άλλα παιδιά", τώρα μπαίνουν στο χορό της καθοδήγησης και μεγάλα δίκτυα.

Το δυσμενές σενάριο της δραχμής, λοιπόν, επαναφέρει για την Ελλάδα το οικονομικό δίκτυο CNBC. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Ντέιβιντ Γκόρντον της International Capital Strategies ο παρουσιαστής του δικτύου υπογράμμισε ότι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών έχουν καταδικάσει τη χώρα σε πολυετή λιτότητα κι άφησε να εννοηθεί πως ο,τι συμβεί στην Ελλάδα θα προκαλέσει αναταράξεις στην Ευρωζώνη. "Αν υπήρχε η δραχμή θα γινόταν μία δραστική υποτίμηση εξαρχής", σημείωσε σχετικά.

Την ίδια ώρα ο Ντέιβιντ Γκόρντον σημείωσε πως θα υπάρξει για πολλούς μήνες σοβαρή αβεβαιότητα γύρω απ' τις προοπτικές της Ελλάδας αφού δεν βλέπει εύκολα να λύνεται ο πολιτικός «γόρδιος δεσμός». Σύμφωνα με τον ίδιο «η πιθανότητα να βγει ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη. Ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πρώτα απ' όλα θα έχει αρκετή Κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να κυβερνήσει αυτοδύναμα; Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει για πολλούς μήνες μεγάλη αβεβαιότητα για την Ελλάδα", κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις