ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας ζητεί νέα συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας ζητεί νέα συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, ζήτησε από την Ευρώπη να εξετάσει μια νέα χαλάρωση του βάρους του ελληνικού χρέους και να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του, φουντώνοντας συγχρόνως τα σενάρια για ολόπλευρη προσέγγιση της Ευρώπης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται εμφανώς στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστήριξε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν μια επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων προς την Ελλάδα.

«Κάθε αναδιάρθρωση χρέους έχει μεγάλο κόστος όσον αφορά την εμπιστοσύνη. Είναι κάτι που θες να χρησιμοποιήσεις μόνο ως τελευταίο καταφύγιο και με τον πιο φιλικό τρόπο με τους δανειστές» είπε ο κ. Νουαγιέ. «Στις παρούσες συνθήκες, κάποιος πρέπει να σκεφτεί αν το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής είναι κατάλληλο, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαπραγματευτούν οι πιστωτές με τους δανειολήπτες» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις