ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκλήρωσαν τις προσθαφαιρέσεις τα τεχνικά κλιμάκια

Ολοκλήρωσαν τις προσθαφαιρέσεις τα τεχνικά κλιμάκια

Το τεχνικό κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων περνά στο επόμενο στάδιο κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στο στοίχημα της "συμφωνίας".

Χωρίς κανένα επιπλέον στοιχείο σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπειρογνώμονες των πιστωτών και οι Ελληνες ολοκλήρωσαν νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου (14/2) το τεχνικό μέρος της διαβούλευσης όσον αφορά τα σημεία σύγκλισης μεταξύ του ισχύοντος προγράμματος και των προτάσεων της νέας κυβέρνησης.

Το επόμενο βήμα στο τυπικό μέρος είναι αύριο Κυριακή (15/2) οι εμπειρογνώμονες να συντάξουν τα πορίσματά τους ώστε πάνω σε αυτά να γίνει η έναρξη των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα στο Eurogroup.

Η συνεργασία που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής έχει ενημερωτικό μόνο χαρακτήρα έλεγαν Ευρωπαίοι αξιωματο΄χοι

Σύγκλιση απόψεων με τους εταίρους φαίνεται ότι υπάρχει για την ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Ωστόσο ενδεικτική του κλίματος μπορεί να θεωρηθεί η συνέντευξη Γιούνκερ σε γαλλικό κανάλι ότι οι εκλογές κάθε χώρας δεν μπορούν να αλλάζουν τις συνθήκες.

Παράλληλα σε μια προσπάθεια να προλάβει αντιδράσεις κυρίως στο εσωτερικό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση της Δευτέρας, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Realnews, όπου ανέφερε ότι είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. "Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μας θα είναι, για μια ακόμη φορά, η στήριξη του λαού", σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις