ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υποχώρηση μετοχές και ευρώ στην Ασία, λόγω Ελλάδας

Σε υποχώρηση μετοχές και ευρώ στην Ασία, λόγω Ελλάδας

Οι αγορές στην Ασία και το ευρώ στις ασιατικές συναλλαγές υποχώρησαν σήμερα Τρίτη μετά την έκβαση των συνομιλιών στις Βρυξέλλες.

Ο Nikkei υποχώρησε κατά 17,68 μονάδες, σε ποσοστό 0,10%, και διαμορφώθηκε στις 17.987,09 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας βούτηξε 0,2 τοις εκατό. Το ευρώ υποχώρησε στο 1,1332 δολ., κάτω από υψηλό της Δευτέρας 1,14295 δολάρια, αν και διατήρησε κάποια απόσταση από τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας των 1,1270 δολαρίων

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προήδρευσε στη συνάντηση της υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, έδωσε ουσιαστικά στην Αθήνα τελεσίγραφο, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να ζητήσει παράταση.

Στο ασφαλές καταγύγιο του χρυσού στράφηκαν οι επενδυτές για τέταρτη ημέρα μετά την ελληνική εξέλιξη.
Το γιέν επέκτεινε επίσης τα κέρδη του.
Παρόλα αυτά, οι αγορές γενικά υποθέτουν μια συμβιβαστική λύση ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτευχθεί δεδομένης της δυνητικώς επώδυνης συνέπειας μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ.
«Η αγορά ήταν αισιόδοξη για μια συμφωνία και αυτό που προέκυψε ήταν μια έκπληξη», δήλωσε ο Kyosuke Suzuki, διευθυντής του forex στη Societe Generale, μιλώντας στο Reuters.

Σχετικές ειδήσεις