ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Αν η Ελλάδα θέλει να φύγει από το ευρώ, ας φύγει

ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Αν η Ελλάδα θέλει να φύγει από το ευρώ, ας φύγει

«Νομίζω ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι πολύ δύσκολη ... έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου θα διαμηνύσουν στην Ελλάδα πως αν θέλει πραγματικά να φύγει, ας φύγει» δήλωσε στο MaltaToday ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρτ Σικλούνα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ανεχτεί πολλά από την Ελλάδα και υπονόησε πως η χώρα του δε θα αντιταχθεί σε μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η επέκταση είναι μια καλή λέξη, αλλά επέκταση σε τι; Μια παράταση του προγράμματος είναι ιδανική, αλλά μια επέκταση σε κάτι που δεν υφίσταται δεν νοείται» δηλώνει ο Σικλούνα. Πρόσθεσε δε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της και αφορούν σε δισεκατομμύρια για τη σωτηρία της χώρας. Η Μάλτα δάνεισε στην Ελλάδα 188 εκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια διάσωσης.»

«Νομίζω ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι πολύ δύσκολη» τονίζει λέγοντας «Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο – όχι 1% αλλά μεγαλύτερο – τα πράγματα να μην πάνε τελικά καλά και να μην συμφωνήσουν, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να φύγει». «Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν ξέρει τους κανόνες και τον τρόπο λειτουργίας του Eurogroup. Είναι εντελώς νέοι και αυτό είναι μειονέκτημα γι'αυτήν» καταλήγει ο Σικλούνα.

Σχετικές ειδήσεις