ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατούλης: Απαράδεκτη η ταλαιπωρία ασφαλισμένων στο ΙΚΑ- Ζητώ πρόσληψη προσωπικού

Στρατούλης: Απαράδεκτη η ταλαιπωρία ασφαλισμένων στο ΙΚΑ- Ζητώ πρόσληψη προσωπικού

«Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την ταλαιπωρία των πολιτών στις ουρές του ΙΚΑ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ζήτησε την πρόσληψη 1720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Στρατούλης, με αφορμή τις «ουρές» που παρατηρήθηκαν σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ- μάλιστα σημειώθηκαν και αψιμαχίες- δήλωσε ότι δεν απαιτείται φυσική παρουσία των ασφαλισμένων για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας, παρά μόνο για τους μακροχρόνια ανέργους.

Επέρριψε δε ευθύνες για το φαινόμενο στις «μνημονιακές κυβερνήσεις», καθώς όπως υπογράμμισε «άφησαν το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού» και «επειδή απέλυσαν, μέσω της διαθεσιμότητας, επιπλέον 200 εργαζόμενούς τους»

«Σήμερα το πρωί (σς Πέμπτη 5 Μαρτίου), απέστειλα στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, επιστολή με την οποία ζητώ την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και να σταματήσει, επιτέλους, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ο απαράδεκτά μεγάλος χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης τους» σημείωσε ο κ. Στρατούλης.

Σχετικές ειδήσεις