ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βάιντμαν: Θα ήταν τραγικό να εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις η Αθήνα

Βάιντμαν: Θα ήταν τραγικό να εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις η Αθήνα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν δήλωσε πως η Ελλάδα απέχει πολύ από το τέλος του «μαραθωνίου» της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας και πως θα ήταν «τραγικό» αν η Αθήνα εγκατέλειπε τις οικονομικές προσαρμογές.

Σε μία ομιλία του στο Μόναχο, ο Βάιντμαν ανέφερε πως η τελευταία δημόσια συζήτηση για την Ελλάδα έδειξε πως η κρίση στη Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα.

«Όσοι κατηγορούν την ΕΚΤ και την ευρωπαϊκή πολιτική για την οικονομική αδυναμία σε χώρες που μαστίζονται από την κρίση, συγχέουν την αιτία και το αποτέλεσμα», τόνισε ο Βάιντμαν και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις άρχισαν να έχουν αποτέλεσμα σε τέτοιες χώρες. «Θα ήταν τραγικό αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την διαδικασία προσαρμογής τώρα, μετά από ό,τι έχει πετύχει», επισήμανε.

«Είναι επίσης σαφές: η διαδικασία οικονομικής προσαρμογής είναι περισσότερο σαν μαραθώνιος παρά σα σπριντ. Το δεύτερο μισό είναι γνωστό πως είναι σκληρότερο από το πρώτο στο μαραθώνιο και ο τερματισμός απέχει πολύ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Bundesbank.

Πηγή: Reuters

Σχετικές ειδήσεις