ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η National Post για την «ελληνική και χωρίς κάθαρση τραγωδία»

Η National Post για την «ελληνική και χωρίς κάθαρση τραγωδία»

Με τίτλο «Το θέατρο της Ελλάδας που αξίζει να παρακολουθείς» ο Τζο Τσίντλεϊ (Joe Chidley) παρουσιάζει άρθρο γνώμης, που δημοσιεύεται πρωτοσέλιδο στο οικονομικόένθετο της εφημερίδας «Νational Post».

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας μοιάζει με θεατρική τραγωδία, η οποία κρατά επί μακρό διάστημα χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση, που θα μπορούσε να ήταν είτε μερική διαγραφή του χρέους της, είτε αποχώρηση από το ευρώ.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η καθυστέρηση στην ανεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα είναι σε βάρος της χώρας, καθώς και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται αρνητικό επενδυτικό κλίμα.

Επιπλέον επισημαίνει ότι στην αρχαία τραγωδία υπάρχει κάθαρση, αλλά όχι στη σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας και από το 2010 οπότε η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, η μία κρίση διαδέχεται την άλλη, χωρίς τέλος.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στα διάφορα στάδια που έχει περάσει η ελληνική κρίση απο τα περί Grexit στο περί Graccident μέχρι και το «Groredom» το οποίο αποτυπώνει την βαριεστημάρα των επενδυτών να παρακολουθούν ένα έργο χωρίς τέλος.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι στη Ρίγα δεν θα δοθεί λύση, αλλά μια ακόμη αναβολή για να μη βρεθεί η ΕΕ στο μέσον κινδυλογιών και συζητήσεων και καταλήγοντας σημειώνει:

«Η κριση στην Ελλάδα δεν έχει αποφευχθεί, έχει απλώς πάρει αναβολή».

Σχετικές ειδήσεις