ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκουρλέτης: Πρόθεση της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων

Σκουρλέτης: Πρόθεση της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων

Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τα μεγάλα ποσοστά αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, αποτελούν γνώρισμα και τα ελληνικής πραγματικότητας, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την κατάσταση στην διεθνή αγορά εργασίας, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη 19 Μαΐου.

«Πρόκειται για προβλήματα αιχμής, απέναντι στα οποία η κυβέρνηση έχει οριοθετήσει ένα σθεναρό μέτωπο. Η πρόθεση επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η παρέμβαση για τις κατώτατες αποδοχές, έχει ως στόχο τον "πυρήνα" αυτών των προβλημάτων», τόνισε στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.

«Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δρομολόγηση της νομοθετικής μας παρέμβασης, για την οποία, εξάλλου, εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, μέσω του Γενικού Διευθυντή του κ. Guy Ryder, με τον οποίο συναντήθηκα την περασμένη εβδομάδα στην Γενεύη» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο ILO αναγνώρισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της "κανονικότητας" στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στην ίδια κατεύθυνση,- της ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων,- στην οποία κινούνται οι συστάσεις που συνοδεύουν την έκθεση του ILO για την παγκόσμια απασχόληση», συμπλήρωσε.

Στην έκθεσή της, η ΔΟΕ προειδοποιεί για την εμφάνιση κλίματος «εκτεταμένης ανασφάλειας», στη διεθνή αγορά εργασίας και τονίζει ότι «μόνο το 42% των εργαζομένων, διεθνώς, εργάζονται με σύμβαση πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, ενώ το 60% περίπου στερούνται κάθε είδους σύμβασης εργασίας.

«Η εισοδηματική ανισότητα αυξάνεται ή παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες χώρες, μία τάση που επιδεινώνεται από την αυξανόμενη εμφάνιση των μη μόνιμων μορφών απασχόλησης, αύξηση της ανεργίας και της αεργίας» σημειώνεται στην έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr