ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Η Ολλανδία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Ντάισελμπλουμ: Η Ολλανδία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Για αστάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μιλώντας ωστόσο στο ολλανδικό κοινοβούλιο,τόνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας του, θέλει, εάν είναι εφικτό, η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Το εάν αυτό είναι εφικτό ή όχι θα εξαρτηθεί πράγματι από αυτά που θα ακούσουμε αύριο (...). Αύριο θα εξετάσουμε εάν είναι εφικτό, στη βάση αυτών που θα μας πουν οι Έλληνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, μια μόλις ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής και το Eurogroup, που συγκαλούνται αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου, ανέφερε ότι το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας μπορεί να σταθεροποιηθεί ξανά, εφόσον η χώρα υιοθετήσει νέο πρόγραμμα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup είχε αναφέρει σε επιστολή του προς τη Βουλή της χώρας του ότι το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από «αυστηρούς όρους» και «δύσκολα μέτρα», που όπως επανέλαβε είναι απαραίτητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αν και οι Έλληνες τα καταψήφισαν.

Σχετικές ειδήσεις