ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί προετοιμασίας ΙOU για πληρωμές σε δημόσιο και συνταξιούχους

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί προετοιμασίας ΙOU για πληρωμές σε δημόσιο και συνταξιούχους

«Παντελώς ανυπόστατο» χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών και διαψεύδεται κατηγορηματικά, δημοσίευμα εφημερίδας για δήθεν προετοιμασίες έκδοσης IOU (υποσχετικών) για την πληρωμή μισθών και συντάξεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αναφερόμενο στο άρθρο της εφημερίδας «Η Καθημερινή» «δημοσιεύματα αυτού του είδους στρέφονται κατά της χώρας και θεωρούνται επικίνδυνα σε μια περίοδο όπου οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλά παρόμοια δημοσιεύματα που διαψεύστηκαν από τα γεγονότα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γίνονται προετοιμασίες σε τεχνικό επίπεδο για την έκδοση χρεογράφου IOU, με το οποίο θα πληρωθούν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία. Στην ουσία, σύμφωνα με το άρθρο, πρόκειται για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος η οποία θα γίνει εάν στο τέλος του μήνα δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας.

Σχετικές ειδήσεις