ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εσωτερικών: Σύσκεψη για την ηλεκτρονική διασύνδεση με ΙΚΑ και ΟΓΑ

Υπ. Εσωτερικών: Σύσκεψη για την ηλεκτρονική διασύνδεση με ΙΚΑ και ΟΓΑ

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων θα υπάρξει αύριο το πρωί στις 11 μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και τους εκπροσώπους των θεσμών, μετά την σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου για την ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού με τους θεσμούς η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο, τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων , όλα θέματα τα οποία διευθετούνται από το υπουργείο.

Σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής διότι πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την Κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.