ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετοιμάζεται λίστα λουκέτων και περικοπών για 6.500 δημόσιους υπαλλήλους

Ετοιμάζεται λίστα λουκέτων και περικοπών για 6.500 δημόσιους υπαλλήλους
Κάτι λιγότερο από 6.500 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα αφορά η υπό κατάρτιση λίστα των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου που...

Κάτι λιγότερο από 6.500 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα αφορά η υπό κατάρτιση λίστα των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου που πρόκειται να διακόψουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη λειτουργία τους.

Το σχετικό έργο, ως γνωστόν, έχουν αναλάβει από κοινού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος και το υπουργείο Οικονομικών, επικουρικά, με τη συμβατική υποχρέωση να την έχουν καταθέσει στο υπουργικό συμβούλιο το αργότερο έως το τέλος του καλοκαιριού. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγάλο "μαχαίρι", σε επίπεδο απασχόλησης, θα πέσει σε 10 μεγάλους φορείς, οι οποίοι πρόκειται να συγχωνευθούν και να κλείσουν.

Τα ονόματα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολλά, με επικρατέστερα αυτά των Τουριστικών Ακινήτων, της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου, του ΕΟΜΜΕΧ και όχι μόνο. Δεν θα είναι όμως τα μοναδικά. Κι αυτό γιατί ο τελικός κατάλογος, υπολογίζεται ότι θα περιλαμβάνει περισσότερα από 70 ονόματα οργανισμών, οι οποίοι, όμως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι μικροί και κατά συνέπεια μικρής εμβέλειας από πλευράς επιπτώσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr