ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης

Μάρδας: Το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης

Την πεποίθηση ότι το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας.

Σημείωσε δε ότι ετοιμάζεται ένα ταμείο το οποίο, θα ασχολείται με θέματα έρευνας και καινοτομίας και η λεγόμενη αναπτυξιακή τράπεζα, που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι επιχειρήσεις της πληροφορικής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι ο κλάδος πρέπει να αναδειχθεί στρατηγικός για την ελληνική οικονομία. «Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να περνάμε. Ο κλάδος, όμως, είναι ζωντανός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων, ο κ. Τζήκας δήλωσε ότι το κλίμα πρέπει να γίνει ελκυστικό για τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, τόνισε ότι ο ΣΕΠΕ θα παρουσιάσει την πρόταση για την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου στις 9 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ψηφιακό forum.