ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρος ακόμα και στο νερό

Φόρος ακόμα και στο νερό
Τελειωμό δεν έχει η φοροκαταιγίδα του υπουργείου Οικονομικών...

Τελειωμό δεν έχει η φοροκαταιγίδα του υπουργείου Οικονομικών που δεν διστάζει να επιβάλει φόρο ακόμα και στο νερό της βρύσης.

Ναι, καλά διαβάσατε… Το «νεράκι του Θεού», πλέον θα φορολογείται, καθώς απ’ότι φαίνεται το υπουργείο Οικονομικών το θεωρεί είδος πολυτελείας, γι’ αυτό και το φορολογεί με ΦΠΑ 13%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου κατέθεσε «νύχτα» 38 νέες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Οι αλλαγές προβλέπουν την επέκταση της επιβολής ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους Δήμους, καθώς και στο αγροτικό νερό.

Σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους Δήμους ή συνδέσμους αυτών, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων -ΟΕΒ -Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτήν.

Η 30η Σεπτεμβρίου ορίζεται ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των παλαιών δηλώσεων εισοδήματος, ΦΠΑ, μεταβιβάσεων και άλλων φόρων, με τη νέα ευκαιρία που δίνεται στους φορολογούμενους για να τις υποβάλλουν χωρίς πρόσθετους φόρους ή πρόστιμα.

Η ρύθμιση επεκτείνεται και στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών -προμηθευτών που δεν υποβλήθηκαν μέχρι και το 2010.