ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπερλουσκόνι: «Πρότεινα να οργανωθεί στην Αθήνα το επόμενο Γιούρογκρουπ»

Μπερλουσκόνι: «Πρότεινα να οργανωθεί στην Αθήνα το επόμενο Γιούρογκρουπ»
Κανένας εταίρος του ευρώ, δεν θα καταλήξει σαν την Αργεντινή, είπε ο...

«Ο ίδιος πρότεινα να οργανωθεί στην Αθήνα η επόμενη συνάντηση του Γιούρογκρουπ» φέρεται να δηλώνει μετά τη λήξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου των Βρυξελλών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιταλικού τύπου, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Μια ιδέα που θεωρήθηκε καλή από όλους τους ευρωπαίους ηγέτες και έγινε δεκτή θετικά από τον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Συνολικά, θα δοθούν στην Ελλάδα, περίπου 160 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο «Καβαλιέρε».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «αποδείχθηκε η σταθερότητα της Ευρωζώνης, χάρη στο ότι το χρέος των χωρών μελών θα συνεχίσει πάντα να καλύπτεται».

Κατά τον Ιταλό Πρωθυπουργό στη Σύνοδο «αφέθηκαν στην άκρη οι εθνικοί εγωισμοί και το αποτέλεσμα είναι ότι κανένας εταίρος του ευρώ, δεν θα καταλήξει σαν την Αργεντινή. Διότι στο τελικό κείμενο υπάρχει η ξεκάθαρη δέσμευση του Γιoύρογκρουπ να μην αφήσει να φαλιρίσει καμία χώρα».

Η διάσκεψη των Βρυξελλών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χρησίμευσε για να σταλεί ένα καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές, καθώς και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης της κρίσης».

«Προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα τις αγορές διότι, όπως έλεγε ο πατέρας μου είναι σαν ένα ρολόι που έχει σταματήσει: δύο φορές την ημέρα μαντεύουν τη σωστή ώρα», είπε ο μεγιστάνας πρωθυπουργός.

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση της Ιταλίας, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο «όλοι με συνεχάρησαν για το ότι τα οικονομικά μέτρα, ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενεκρίθησαν, από το κοινοβούλιο της Ρώμης, σε χρόνο ρεκόρ».