Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τις μεταρρυθμίσεις
Στην αποτίμηση του συμβουλίου κορυφής αναλυτές προσεγγίζουν διαφοροποιημένα τις αποφάσεις, οι σοσιαλδημοκράτες περίμεναν ριζικότερη...

Στην αποτίμηση του συμβουλίου κορυφής αναλυτές προσεγγίζουν διαφοροποιημένα τις αποφάσεις, οι σοσιαλδημοκράτες περίμεναν ριζικότερη αναδιάρθρωση, ενώ η Μέρκελ δείχνει την Ελλάδα και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Μια μέρα μετά το συμβούλιο κορυφής των χωρών του ευρώ πολιτικοί και οικονομολόγοι στη Γερμανία προχωρούν στην αποτίμηση των όσων συμφώνησαν χθες οι 17 στις Βρυξέλλες.

Κατ’ αρχήν επικρατεί ανακούφιση για το γεγονός ότι η ευρωζώνη έδωσε μιαν απάντηση μέσω του 2ου πακέτου στήριξης στην δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας, η οποία απειλεί να γίνει συστημική και να πλήξει ακόμη και τον πυρήνα της ευρωζώνης, αφετέρου επικρατεί σκεπτικισμός για το εάν τα μέτρα που αποφασίστηκαν θα δώσουν μια πειστική απάντηση στις αγορές.

Ριζικότερη αναδιάρθρωση περίμενε το SPD

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκθείασε το αποτέλεσμα. «Ο χώρες του ευρώ έδειξαν ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις. Ό,τι διαθέσουμε εμείς οι Γερμανοί για τη σταθερότητα του ευρώ, θα το πάρουμε πολλαπλώς πίσω», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

«Φτάσαμε σε μια ικανοποιητική φάση των προσπαθειών μας, αλλά δεν είναι κάτι που μας απελευθερώνει, γιατί η Ελλάδα έχει μπροστά της μια μεγάλη διαδικασία», σημείωσε. «Θα σταθούμε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα, θα σταθούμε στο πλευρό της».

Περισσότερα στο newscode.gr