ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει η Λαγκάρντ: Πάρτε πραγματικά μέτρα

Επιμένει η Λαγκάρντ: Πάρτε πραγματικά μέτρα

Η Κριστίν Λαγκάρντ ζητά ακόμα περισσότερα μέτρα και αν όλα πάνε καλά τότε θα ανοίξει και η συζήτηση για τη βιωσιμότητα τους χρέους

«Αίμα» Ελλήνων ζητά η διευθύντρια του ΔΝΤ – Τσίπρας και Καμμένος υποτάχθηκαν πλήρως στους δανειστές και βάζουν την υπογραφή τους για τη φτωχοποίηση της χώρας

Η δράση του ΔΝΤ παγκοσμίως είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Σε όποια χώρα και αν πήγαν οι τοκογλύφοι του Ταμείου οδήγησαν σε απόλυτη φτωχοποίηση τους λαούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Η ελληνική κυβέρνηση, με λεονταρισμούς και δήθεν διαπραγμάτευση επιχείρησε να βάλει φρένο στις απαιτήσεις του Ταμείου.

Το αποτέλεσμα; Ένα τεράστιο ναυάγιο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε στη σύνοδο του ΔΝΤ και αντί για... μαλλί βγήκε κουρεμένος.

Ενώ είχε συμφωνήσει για εισπρακτικά μέτρα 5,4 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2018 συζητά και επιπλέον νέα μέτρα ύψους έως και 3,5 δισ. ευρώ! Με λίγα λόγια και μέτρα 5,4 δισ. από τώρα όπως τα έχει προτείνει η κυβέρνηση, αλλά και «μέτρα ρεζέρβα» που θα ληφθούν μετά, ενδεχομένως και αυτόματα, όπως τα θέλουν οι δανειστές.

«Ζητάμε μια δοκιμασία ρεαλισμού και βιωσιμότητας. Λέμε ότι τα μεγέθη πρέπει να είναι ρεαλιστικά», ανέφερε σε νέες δηλώσεις της για την ελληνική οικονομία η Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε παρατραβηγμένες και φανταστικές υποθέσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, «πρέπει επίσης να δούμε πραγματικά μέτρα που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποκαταστήσουν την ελληνική οικονομία».

«Το τρίτο –μιλάμε για μία πρόταση με τρία σκέλη-πρέπει το χρέος της χώρας να γίνει βιώσιμο. Αν συνδυαστούν αυτά τα τρία, τότε χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα», τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

Σχετικές ειδήσεις