ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει δυσβάσταχτο»

«Το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει δυσβάσταχτο»
Η Standard & Poor's υποβάθμισε αργά την Τετάρτη περαιτέρω στην κατηγορία junk την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, στο CC από το CCC, λέγοντας ότι η...

Η Standard & Poor's υποβάθμισε αργά την Τετάρτη περαιτέρω στην κατηγορία junk την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, στο CC από το CCC, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση χρέους που προτείνει η ΕΕ θέτει τη χώρα σε καθεστώς 'επιλεκτικής χρεoκοπίας'.

Μετά την έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής των ομολόγων ο οίκος, όπως αναφέρει, κατά πάσα πιθανότητα θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας, καθώς οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές.

Όταν ολοκληρωθούν οι ανταλλαγές ή οι επαναγορές τότε θα αναβαθμίσει την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε επίπεδα ανάλογα με τις εκτιμήσεις της για τις πιθανές αθετήσεις πληρωμών από την Ελλάδα στο μέλλον.

Η S&P είναι ο τελευταίος οίκος αξιολόγησης που προειδοποιεί για χρεωκοπία μετά την συμφωνία που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των ηγετών της ευρωζώνης για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

H προτεινόμενη από την ΕΕ λύση συνιστά "αναγκαστική ανταλλαγή", ανακοίνωσε η S&P. "Κατά τη γνώμη μας, οι όροι τόσο της ανταλλαγής όσο και της μετακύλισης φαίνονται δυσμενείς για τους επενδυτές", είπε η S&P, προσθέτοντας: "Σύμφωνα με τα κριτήριά μας, χαρακτηρίζουμε 'προβληματικό' (distressed), έναν δανειζόμενο που χωρίς πιστωτική βοήθεια θα αδυναμούσε να αποπληρώσει εγκαίρως και πλήρως το χρέος του".

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr