ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεση δημοσιονομική ολοκλήρωση ζητά ο Όσμπορν

Άμεση δημοσιονομική ολοκλήρωση ζητά ο Όσμπορν
Σε μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση ζητά ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν να προχωρήσει η ΕΕ προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη...

Σε μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση ζητά ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν να προχωρήσει η ΕΕ προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία.


"Η ευρωζώνη θα πρέπει εφεξής να αποδείξει τη δέσμευσή της για μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση και για μηχανισμούς διακυβέρνησης που προλαβαίνουν ηθικές παρεκβάσεις και ενισχύουν τη δημοσιονομική υπευθυνότητα", υπογραμμίζει ο Οσμπορν σε άρθρο του στους Financial Times, το οποίο συνυπογράφει ο ομόλογός του της Σιγκαπούρης Ταρμάν Σανμουγκαρατνάμ.

Το άρθρο του βρετανού υπουργού Οικονομικών δημοσιεύεται μια ημέρα πριν από τη συνάντηση στο Παρίσι, του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, από τους οποίους οι αγορές, οι οποίες δοκιμάσθηκαν σκληρά την περασμένη εβδομάδα, περιμένουν προτάσεις για την ενίσχυση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης.