ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπάθειες για να λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα της Θεσσαλονίκης

Προσπάθειες για να λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα της Θεσσαλονίκης
Ο δήμος επιχειρεί τη δημιουργία ενός δικτύου φιλόζωων πολιτών και οργανώσεων...

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα με τα αδέσποτα, με το Δήμο να αναζητά συνεχώς λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος επιχειρεί τη δημιουργία ενός δικτύου φιλόζωων πολιτών και οργανώσεων και τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για τα αδέσποτα ζώα της Θεσσαλονίκης και για τη δυνατότητα υιοθεσίας τους.

Tους τελευταίους μήνες μάλιστα το συνεργείο της αντιδημαρχίας πραγματοποιεί δεκάδες στειρώσεις ζώων, ενώ έχει ξεκινήσει και πρόγραμμα υιοθεσιών.

Περιοχές όπως η Ροτόντα, αλλά και η Άνω Πόλη και η Τούμπα, είχαν μετατραπεί σε γειτονιές όπου σύχναζαν αγέλες επιθετικών σκύλων.

«Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι ίσως το δεύτερο μεγαλύτερο της Θεσσαλονίκης μετά τα σκουπίδια», είχε δηλώσει λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου είχε ανακοινώσει την ανάληψη δράσεων στο θέμα αυτό, ενώ λίγο αργότερα, με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2011, η διοίκηση Μπουτάρη προχώρησε και στην επιβολή ενός συμβολικού τέλους για τα αδέσποτα ζώα, ύψους μόλις ενός ευρώ.