ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόμσεν: Μη βιώσιμο το χρέος, υφεσιακά τα πλεονάσματα 3,5%, μεταρρυθμίσεις τώρα!

Τόμσεν: Μη βιώσιμο το χρέος, υφεσιακά τα πλεονάσματα 3,5%, μεταρρυθμίσεις τώρα!

Νέα «βόμβα» για την Ελλάδα πέταξε την Παρασκευή (10/3) από την Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ενώ παράλληλα έστρεψε τα βέλη του και κατά της Ευρωζώνης, μιλώντας για συνολικό πρόβλημα που λύνεται μόνο με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Πόλ Τόμσεν αναφερόμενος για την Ελλάδα κατά την διάρκεια της ανοικτής συζήτησης του Atlantic Council, είπε χαρακτηριστικά πως το ελληνικό χρέος είναι «ξεκάθαρα μη βιώσιμο».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι τα πλεονάσματα του 3,5% θα βλάψουν την ανάπτυξη, ενώ στρεφόμενος και κατά της ΕΕ υπογράμμισε πως καμία μεταρρύθμιση και προσπάθεια από την πλευρά της Αθήνας δεν θα έχει αποτέλεσμα, χωρίς κάποιου είδους αναδιάρθρωση από την Ευρωπαϊκή πλευρά.

Σύμφωνα με το mignatiou.com, ο Πολ Τόμσεν ανέφερε πως τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετίζονται με βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα σε εθνικό επίπεδο, πετώντας το «μπαλάκι» και προς την Γερμανία για την οποία υπογράμμισε πως πρέπει και εκείνη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει σχετικά διαρθρωτικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, μίλησε για εμπιστοσύνη η οποία χρειάζεται για να οικοδομηθεί περισσότερη Ευρώπη, ενώ όλες οι χώρες ανεξαιρέτως θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες.

Μάλιστα, ο Τόμσεν σχολιάζοντας αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ το χαρακτήρισε ως «χάλι».

Σχετικές ειδήσεις