ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Σχέδιο στήριξης γερμανικών τραπεζών εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει...

Bloomberg: Σχέδιο στήριξης γερμανικών τραπεζών εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει...
Έκτακτο σχέδιο προστασίας των γερμανικών τραπεζών ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει...

Έκτακτο σχέδιο προστασίας των γερμανικών τραπεζών ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, σύμφωνα με το Bloomberg.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σχεδιάζει πρόγραμμα σωτηρίας για να στηρίξει τις γερμανικές τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τους όρους του πακέτου ενίσχυσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν μια πιθανή απώλεια της τάξης του 50% των ελληνικών ομολόγων τους, αν η επόμενη δόση διάσωσης Ελλάδας δεν εγκριθεί.

«Η ύπαρξη ενός «Σχεδίου Β» προκαλεί ανησυχίες ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τους στόχους μείωσης του προϋπολογισμού και αποτελεί απειλή για την υπόλοιπη Ευρώπη. Γερμανοί νομοθέτες άσκησαν έντονη κριτική στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, απειλώντας να βρεθεί στον αέρα η βοήθεια, εκτός εάν πληροί τους όρους του πακέτου λιτότητας της», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr