ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: «Η Αθήνα αγωνίζεται να αποφύγει κρίση ρευστότητας»

FT: «Η Αθήνα αγωνίζεται να αποφύγει κρίση ρευστότητας»
Εκτενή αναφορά κάνει ο αγγλικός τύπος στις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία. Η εφημερίδα Financial Times σε άρθρο της με τίτλο...

Εκτενή αναφορά κάνει ο αγγλικός τύπος στις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία.

Η εφημερίδα Financial Times σε άρθρο της με τίτλο «Η Αθήνα αγωνίζεται να αποφύγει κρίση ρευστότητας», αναφέρεται στις προσπάθειες που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να πείσει τους δανειστές της για την επόμενη δόση των 8 δισ. ευρώ.

Οι FT επικαλούνται στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εκτιμά ότι τα ταμειακά διαθέσιμα αρκούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

«Θα υπάρξουν προβλήματα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής συντάξεων και μισθών», ανέφερε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη.

Ο βρετανικός Guardian κάνει αναφορά στην εκταμίευση της 6ης δόσης την οποία χαρακτηρίζει κρίσιμη και αβέβαιη. Μάλιστα αναφέρει ότι χωρίς σαφή τεκμήρια και αποδείξεις από την ελληνική κυβέρνηση η δόση δεν θα δοθεί.

Περιγράφοντας τη δυναμική των πολιτικών εξελίξεων η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σε ένα έθνος που έχει γονατίσει από τους φόρους, ότι θα σφίξει κι άλλο το ζωνάρι».

Πηγή: newscode.gr