ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απίστευτο: Η ΔΕΗ έτοιμη να πουλήσει 500.000 πελάτες της!

Απίστευτο: Η ΔΕΗ έτοιμη να πουλήσει 500.000 πελάτες της!

ΔΕΗ | Ειδήσεις: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ΔΕΗ στη μείωση του μεριδίου της στην αγορά λιανικής, με τη διοίκηση της Επιχείρησης να ετοιμάζει την πώληση συνολικά 500.000 πελατών της σε άλλους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Euro2day, η ΔΕΗ έχει ήδη έτοιμο το χαρτοφυλάκιο των καταναλωτών που ηλεκτροδοτούνται και έχουν σύμβαση προμήθειας ρεύματος με την εταιρεία και αναμένει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι καταναλωτές θα προέρχονται από τη χαμηλή και μέση τάση και πρόκειται για συνεπείς πελάτες ως προς την πληρωμή των λογαριασμών τους.

Ωστόσο, ο διαγωνισμός παραμένει, μέχρι στιγμής, στον «αέρα», επειδή κανείς δεν γνωρίζει εάν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει τις παρεμβάσεις του, ώστε να ξεπεραστούν κάποια νομικά κωλύματα και να γίνει εν τέλει ο διαγωνισμός.

Ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα έχει να κάνει με το πώς θα υποχρεωθούν οι πελάτες αυτοί να αλλάξουν πάροχο, χωρίς να έχουν εκ των προτέρων ερωτηθεί για αυτή την αλλαγή, ενώ τίθεται ζήτημα και για τη δυνατότητα των πελατών αυτών να υπαναχωρήσουν στις νέες συμβάσεις.