ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρεμιέρα για τη φοροκάρτα

Πρεμιέρα για τη φοροκάρτα
Στη διάθεση του κοινού από σήμερα η φοροκάρτα. Απαλλαγείτε από το χαρτομάνι των αποδείξεων, με τη φοροκάρτα την οποία από σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μπορείτε να

Στη διάθεση του κοινού από σήμερα η φοροκάρτα. Απαλλαγείτε από το χαρτομάνι των αποδείξεων, με τη φοροκάρτα την οποία από σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μπορείτε να τη προμηθευτείτε από τις τράπεζες.

Πρόκειται για την Κάρτα Αποδείξεων στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταγράφουν σε αυτή τις αποδείξεις από κάθε αγορά και να απαλλαγούν από τη συλλογή των αποδείξεων.

Η χρήση είναι προαιρετική ενώ στόχο έχει τη συγκέντρωση του συνόου των εξόδων κάθε φορολογούμενου.
Η συγκεκριμένη κάρτα αν και θυμίζει πιστωτική, ωστόσο δεν καταγράφεται σε αυτήν τα προσωπικά στοιχεία του κατόχου της.

Έχει λευκό χρώμα, έχει την ονομασία «Κάρτα Αποδείξεων» και αναγράφεται στη μια όψη της ένας 10ψήφιος κωδικός.

Αφού ο ενδιαφερόμενος τη προμηθευτεί, την ενεργοποιεί με δυο τρόπους: είτε με την αποστολή SMS στον αριθμό 54053 της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, είτε μέσω διαδικτύου στην στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta .

Στο μήνυμα ο φορολογούμενος θα αποστείλει το ΑΦΜ και στη συνέχεια θα συμπληρώνει με τον 10ψήφιο αριθμό. Το υπουργείο Οικονομικών σύστησε ένα ειδικό τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στο τηλέφωνο 211-0007111.

Η χρήση της φοροκάρτας
Ο κάτοχος της φοροκάρτας σε κάθε συναλλαγή του, με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα, θα δίνει τη φοροκάρτα στον καταστηματάρχη ο οποίος θα τη σκανάρει στο ειδικό μηχάνημα POS (Point of Sales, μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές κάρτες) προκειμένου να καταγραφεί η συναλλαγή.

Ακολούθως, τα στοιχεία θα αποστέλλονται μέσω των μηχανημάτων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Ποιες τράπεζες προμηθεύουν τη φοροκάρτα

Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, T-BANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και από τις.