Η τρόικα διαλύει τα τελωνεία και εξαθλιώνει τους τελωνειακούς

NEWSBOMB

Η τρόικα διαλύει τα τελωνεία και εξαθλιώνει τους τελωνειακούς
Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μέτρα που περικόπτουν περισσότερο τα επιδόματα των τελωνειακών...

Του Κώστα Τζεβελέκου

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα περικόψει ακόμα περισσότερο τα επιδόματα όλων των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ιδιαίτερα αυτά των ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) που άπτονται των υπαλλήλων των τελωνείων.

Οι τελωνειακοί προσπαθούν να κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους, τονίζοντας ότι από το 2009 μέχρι σήμερα η συνολική μείωση των αποδοχών τους έχει φθάσει το40%.

Με τις νέες περικοπές τις οποίες προγραμματίζει η κυβέρνηση, το ποσοστό των μειώσεων θα ανέλθει στο 65% περίπου και θα ανατραπούν πλήρως οι οικογενειακοί και προσωπικοί προϋπολογισμοί τους.

Προσπαθούν να εξηγήσουν ότι είναι μια ιδιαίτερη και ευαίσθητη η εργασία που ασκούν , αλλά δυστυχώς «εις ώτα μη ακουόντων».

Επισημαίνουν ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν βρέθηκαν τυχαία, αλλά αφού νωρίτερα επελέγησαν από γραπτούς διαγωνισμούς.

Υποστηρίζουν ότι επέλεξαν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, αφού νωρίτερα έλαβαν υπόψη τους τις πρόσθετες διαχρονικές αμοιβές.

Τώρα όλα αυτά τινάζονται στον αέρα.

Η υπηρεσία τους απορυθμίζεται εξαιτίας του μειωμένου αριθμού των εργαζομένων.

Ισχυρίζονται ότι θα καταρρεύσει η τελωνειακή υπηρεσία γιατί δεν θα ολοκληρωθεί το πληροφοριακό σύστημα των τελωνείων το λεγόμενο (ICISNET) με τα νέα κοινοτικά δεδομένα εξαιτίας της αποχώρησης του εξειδικευμένου προσωπικού.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που αρνούνται να καταβάλουν τα ΔΕΤΕ οι εμπλεκόμενοι φορείς , θα χαθεί ένα μεγάλο ποσοστό εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, γιατί τα ΔΕΤΕ θα θεωρηθούν φόροι ισοδύναμου αποτελέσματος και σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε δεν θα μπορέσουν να εισπραχθούν.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι ότι εάν διατηρείς τελωνειακούς υπαλλήλους στην εξαθλίωση, όπου εργάζονται τις αργίες και ξημεροβραδιάζονται χωρίς να αμείβονται, κινδυνεύει η ασφάλεια της χώρας.

Εύκολα θα μπορέσουν να περάσουν οι διάφοροι επιτήδειοι στη χώρα μας οτιδήποτε παράνομο μπορεί κανείς να φαντασθεί.

Οι πύλες εισόδου και εξόδου της Ελλάδας επιβάλλεται να φυλάσσονται, λένε οι τελωνειακοί, ώστε να μην καταντήσουν σουρωτήρι.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved