Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Παυλόπουλος: «Απαραδέκτως απαθής η διεθνής κοινότητα» απέναντι στο Κυπριακό

«Η θυσία και η ιερή μνήμη του…

Σοκαριστικό ατύχημα στo Grand Prix του Μακάου: Μονοθέσιο «εκτοξεύτηκε» στις κερκίδες (vid)

H 17χρονη πιλότος, Σοφία Φλόερς, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα…

Πολυτεχνείο: Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Λ. Αλεξάνδρας - Βίντεο ντοκουμέντο

Πολυτεχνείο: Καρέ - καρέ η στιγμή που…

Θανατηφόρο τροχαίο στο Περιστέρι

Τραγωδία στην άσφαλτο εκτυλίχθηκε το βράδυ του…

Περιουσιολόγιο: Πώς θα λειτουργούν τα τεκμήρια διαβίωσης νέου τύπου

Περιουσιολόγιο: Πώς θα λειτουργούν τα τεκμήρια διαβίωσης νέου τύπου
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νέου τύπου τεκμήρια στοχεύει να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή με τη βοήθεια του περιουσιολογίου.

Η συσχέτιση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος με το ύψος της συνολικής περιουσίας κάθε φορολογούμενου θα μπορεί πιο ευκόλα να γίνει μέσω του περιουσιολογίου, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχεδιασμοί για νέου τύπου τεκμήρια διαβίωσης, αποκαλύπτεται μέσω του κειμένου του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης που παρουσίασε η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Το περιουσιολόγιο  θα καταγράφει το σύνολο της κινητής, ακίνητης και άυλης περιουσίας κάθε φορολογουμένου. Θα καταγραφούν σε αυτό ακίνητα, καταθέσεις, χρεόγραφα κάθε είδους, μετοχές, επιχειρηματικές συμμετοχές, οχήματα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ασφαλιστικά συμβόλαια, αποταμιευτικά προϊόντα, έργα τέχνης, τιμαλφή, ακόμη και πνευματικά δικαιώματα και κάθε άλλου είδους δικαιώματα που μπορούν να μετρηθούν σε αξία.

Με βάση το σύνολο της αξίας της περιουσίας κάθε φορολογουμένου και τη χρήση ειδικού αλγορίθμου θα προκύπτει ένα ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα.

Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δηλώσουν χαμηλότερο εισόδημα τότε θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου μέσω του οποίου θα καλείται να δικαιολογήσει τη διαφορά, δηλαδή πως καταφέρνει να συντηρεί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία δηλώνοντας χαμηλό εισόδημα.

Το σύστημα θα λειτουργεί ως κίνητρο για τους φορολογούμενους που αποκρύπτουν εισοδήμαατα,ώστε να αυξήσουν το εισόδημα που δηλώνουν. 

PHOTO GALLERY