ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν αλλάζει στάση η Μέρκελ για την έκτη δόση

Δεν αλλάζει στάση η Μέρκελ για την έκτη δόση

H εκταμίευση της 6ης δόσης συνιστά τον πρώτο κι απαρέγκλιτο στόχο της νέας κυβέρνησης.

Ωστόσο και παρά το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με την σιγουριά ως προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, τα πράγματα δεν είναι και τόσο δεδομένα. Όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι υπήρξαν κοινωνοί του τηλεφωνικού διαλόγου μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Άγγελα Μέρκελ και του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι προθέσεις του Βερολίνου κάθε άλλο παρά …ελαστικές είναι.

Συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ φέρεται να ξεκαθάρισε – ευκαιρίας δοθείσης – στον κ. Παπαδήμο ότι τα λεφτά δεν πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα, αν προηγουμένως η κυβέρνηση της δεν δείξει σαφή δείγματα γραφής, ως προς την αποφασιστικότητα της να επιβάλει και να υλοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα, που έχουν συμφωνηθεί.

Μεταξύ άλλων, σε αυτή την κατηγορία, εντάσσονται η ψήφιση από τη Βουλή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, η κατάρτιση και ψήφιση ενός «ορθολογικού» προϋπολογισμού, καθώς και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό και δεν έγιναν.

Όπερ σημαίνει ότι όσοι είχαν επενδύσει στο γεγονός ότι μόνο και μόνο με την εκλογή του κ.Παπαδήμου το κλίμα στην Ευρώπη θα αλλάξει και το χρήμα θα αρχίσει να ρέει προς την χώρα μας, μάλλον, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Η αποστολή του κ. Λουκά Παπαδήμου ήταν γνωστό από την αρχή πως θα ήταν δύσκολη. Τώρα, απλώς, διαπιστώνεται ότι θα είναι πολύ …δυσκολότερη.