ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός

Κομισιόν: Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός

Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, σημειώνοντας ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα, κυρίως σε χώρες που έχει υπάρξει χρόνια απώλεια ανταγωνιστικότητας.

Όπως μετέδωσε το Reuters, o εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου υποστήριξε ότι αυτό που προέχει, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, είναι η εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Σε αυτό το σημείο διεμήνυσε ότι έπειτα από τρία χρόνια οικονομικής κρίσης, απαιτείται να μην υπάρχουν απρόβλεπτες εξελίξεις και να υπάρχει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων.

«Σαφής οδικός χάρτης»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί απέρριψε την κριτική του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για το μίγμα πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα.

«Υπάρχει ένας σαφής οδικός χάρτης που έχει συμφωνηθεί από τις ελληνικές αρχές και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 27 Οκτωβρίου σχολίασε, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν εκτιμά ότι αυτό το μίγμα πολιτικής είναι το ενδεδειγμένο και θα πρέπει να εφαρμοστεί από την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, ο Μπαγί υποστήριξε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι δημιούργημα των Βρυξελλών, οι οποίες έχουν απευθύνει έκκληση για ενότητα στην Ελλάδα.

Επίσης, ανέφερε ότι η Κομισιόν δεν σχολιάζει τα κόμματα, με βάση τις ιδεολογικές τους θέσεις, και υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι το τι θα γίνει τις επόμενες βδομάδες και τους επόμενους μήνες, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.