ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη βόμβα: Ψήφισαν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και όχι την ακύρωση των περικοπών

Αποκάλυψη βόμβα: Ψήφισαν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και όχι την ακύρωση των περικοπών

Πανηγύριζαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την οριστική ακύρωση του μέτρου τής περικοπής τής αρνητικής προσωπικής διαφοράς. 

Στην ίδια ακριβώς παραπλανητική γραμμή και τα φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ που, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, προωθούσαν την ίδια ψευδή πληροφόρηση προς τους συνταξιούχους. Η αλήθεια είναι πως δεν ψήφισαν την ακύρωση της περικοπής τής προσωπικής διαφοράς αλλά το ακριβώς αντίθετο! Ψήφισαν την περικοπή της και επί τω αυστηρότερον, κατά την τελική διατύπωση του νόμου (άρθρο 1 ν. 4583/2018), την «εξάλειψή της».

Βάσει της σχετικής ρύθμισης, 1.500.000 «παλαιών» συνταξιούχων που έχουν βρεθεί με αρνητική προσωπική διαφορά (αφού οι συντάξεις τους έχουν ήδη επανυπολογιστεί με τα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του «νόμου Κατρούγκαλου»), ή θα έχουν από το επόμενο έτος περικοπή τής προσωπικής διαφοράς ή οι συντάξεις τους θα παραμείνουν «παγωμένες» για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια (από το 2023 και μετά), όταν παύσει η ισχύς τής διάταξης για το «πάγωμα» των συντάξεων.

Μιλάμε για αντισυνταγματικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις που προωθούνται στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού εκφυλισμού και της εξαπάτησης των γερόντων που αγωνιούν για τις συντάξεις και για την επιβίωσή τους.

Ιδού η διάταξη (άρθρο 1 ν. 4583/2018)

για την κατάργηση (εξάλειψη) της προσωπικής διαφοράς

των παλαιών συντάξεων

Άρθρο 1

Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων

  1. Η περίπτωση β΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), όπως είχε τροποποιηθεί με την παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4472/2017 (Α΄ 74), αντικαθίσταται ως εξής:

«β. Από 1.1.2019, αν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο εκείνου που προκύπτει από τον υπολογισμό τους σύμφωνα με την παράγραφο 1, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων, όπως αυτή προκύπτει κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3, όπως ισχύει.».

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε χρόνια ψέματα (video)

Πώς να σώσετε το σπίτι σας από τον πλειστηριασμό

Σχετικές ειδήσεις