ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανατροπή με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ανατροπή με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την προστασία της πρώτης κατοικίας
PIXABAY

Αύξηση κατώτατου μισθού - Με διαφορετική φιλοσοφία προσεγγίζουν κυβέρνηση και θεσμοί το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως προέκυψε και από τις σημερινές συζητήσεις για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Ερωτηθείς για τις διαφωνίες των θεσμών ως προς την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10%, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως και στην Πορτογαλία οι θεσμοί έλεγαν τα ίδια, αλλά οι Πορτογάλοι δεν τους άκουσαν «και είχαν δίκιο».

«Πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και θετικές», είπε σχετικά.

Ως προς το θέμα του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη μετά τις 28 Φεβρουαρίου, ο αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί πως υφίστανται ακόμα διαφορές, που θα επιχειρηθεί να διευθετηθούν στο επόμενο διάστημα.

«Θα τους στείλουμε ένα κείμενο που θα περιέχει τους βασικούς άξονες της δικής μας πρότασης», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος και απεκάλυψε πως οι θεσμοί ζητούν την εξαίρεση των στρατηγικών κακοπληρωτών από το νέο σύστημα, κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί πως θα γίνει.

Κατά τις σημερινές διαπραγματεύσεις προέκυψε πως δεν έχει ακόμη μπει σε τροχιά το ζήτημα της ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη σε Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία.

«Αν κάνουμε μία τέτοια πρόταση -που δεν λέω ότι θα κάνουμε τέτοια πρόταση- όταν την κάνουμε θα την συζητήσουμε μαζί τους. Αλλά για την ώρα δεν τους έχουμε στείλει τίποτα», ανάφερε σχετικά η κυβερνητική πηγή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Κλείνουν σταθμοί του Μετρό και δρόμοι - «Φρούριο» η Αθήνα

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες – Κακοκαιρία θα «χτυπήσει» και την Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις