Χρ. Σταϊκούρας: Μέχρι τα μέσα του 2012 η εξειδίκευση των μέτρων

Χρ. Σταϊκούρας: Μέχρι τα μέσα του 2012 η εξειδίκευση των μέτρων

Μέχρι τα μέσα του 2012 θα εξειδικευτούν οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για την επίτευξη των στόχων την περίοδο 2013-2015, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δείχνει ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσαρμογή.

Υπεύθυνη για την αποτυχία αυτή είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου, που όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, «το 2011, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, δεν κατάφερε να επιτύχει τους αναγκαίους και συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους. Δεν υλοποίησε τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές».

«Οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων κατά την περίοδο 2013-2015 θα εξειδικευθούν από την επόμενη Κυβέρνηση μέχρι τα μέσα του 2012», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι η προσαρμογή θα πρέπει να γίνει μέσω διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της περιστολής των δαπανών, «εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

«Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν εάν δεν αρχίσει άμεσα η ανάκαμψη της Οικονομίας και υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.