ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα αγοράσετε αυτοκίνητο από 200 ευρώ - Δείτε όλη τη λίστα

Έτσι θα αγοράσετε αυτοκίνητο από 200 ευρώ - Δείτε όλη τη λίστα

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) πέραν των γνωστών δημοπρασιών αυτοκινήτων στην περιοχή της Μαγούλας Αττικής διενεργεί πλειστηριασμούς οχημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Η νέα δημοπρασία οχημάτων που έχει προκηρύξει αφορά στην περιοχή της Κομοτηνής, όπου εκποιεί συνολικά 55 οχήματα, εκ των οποίων τα 8 φορτηγά και τα υπόλοιπα 47 αυτοκίνητα.

Ο πλειστηριασμός των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019 στις 10:00 το πρωί στο Τελωνείο Κομοτηνής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν από κοντά τα αυτοκίνητα του πλειστηριασμού πέντε εργάσιμες ημέρες πριν την δημοπρασία δηλαδή από τις 16 έως και 22 Απριλίου, εκτός Σαββάτου και Κυριακής και τις ώρες 8.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Στη λίστα με τα αυτοκίνητα προς εκποίηση ξεχωρίζει μια Mercedes-Benz ML 55 AMG μοντέλο του 2001 με τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο να υπενθυμίσουμε πως κινείται από έναν κινητήρα 5.500 κ.εκ. και απόδοσης 347 ίππων!Ωστόσο, η ηλικία του ξεπερνά τα 18 έτη πλέον!

Ακολουθεί ακόμη μία Mercedes S600 μοντέλο του 2001 με τιμή εκκίνησης τις 5.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν κινητήρα χωρητικότητας 5,8 λίτρων ο οποίος αποδίδει 362 ίππους. Και σε αυτή την περίπτωση η ηλικία του οχήματος ξεπερνά τα 18 έτη.

Δείτε στην παρακάτω gallery όλα τα οχήματα:

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτω- ση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:
αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.
αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.
αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόπο- σες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:
βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.
ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.
βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.
βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΔΔΥ, οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους.

Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους ακόμα και τρεις ημέρες πριν από τη δημοπρασία.

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως. Κατ' εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή πληροφοριών: Newsauto.gr

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική μαρτυρία για το θάνατο του αστυνομικού: «Υποχώρησε το χιόνι κι έφυγε στο κενό» (pics)

120 δόσεις: Αυτές είναι οι «παγίδες» - Ποιοι χάνουν τη ρύθμιση

Σχετικές ειδήσεις